lima belas Pakta Ngenaan Panyakit Epilepsi

By | April 20, 2016

Naon Atuh Panyakit Epilepsi teh?

Epilepsi nyaeta hiji kaayaan anu ditandaan ku bangkitan berulang berselang langkung ti 24 tabuh. Bangkitan kejang jalaran ku aktivitas listrik polo anu henteu normal. Kejang biasana henteu lumangsung lami,nanging tiasa pikasieuneun. Epilepsi lain rupi panyakit mental atawa gangguan intelektual. Umumna moal mangaruhan sabaraha sae Anjeun mikir atawa diajar. Epilepsi lain panyakit tepa. aya oge kanyataan kanyataan dina panyakit efilepsi nya eta :

Pakta ngenaan panyakit epilepsi

1. Epilepsi biasana sanes gangguan saumur hirup,ngan 25% ti maranehanana anu ngalaman kejang kejang sarta sesah kanggo dikontrol.

2. Diastat,atawa diazepam,nyaeta ubar anu dipake kanggo mengobati kejang berkepanjangan atawa cluster kejang. ieu teh sediaan ubar dina wangun gel anu disadiakeun dina aplikator plastik anu,hanjakalna,kedah diasupkeun ngaliwatan dubur.

3. Perlakuan anu pas kanggo hiji jalma anu keur ngalaman kejang tonik-klonik,Ieu pisan anu kedah Anjeun lakukan: Perhatikan sabaraha lami kejang lumangsung,pindahkan barang-barang anu tiasa ngabahayakeun,blokir jalan maranehanana kanggo nyegah maranehanana ti usik tebih teuing (ka jero cai,labuh ti pangsarean,dll). Henteu ngasupkeun naon oge kedalam sungut maranehanana. Lamun lumangsung salila langkung ti lima menit saur ambulan.

4. Kejang ngabogaan mimiti,keur,sarta ahir.
Mimiti,disebut minangka aura,ngabogaan tawis-tawis kejang kanggo nyampeurkeun sepertos ambeu,soanten,rasa,hampang,atawa deja vu sarta jamais.
Keur,nyaeta kejang eta sorangan,apakah eta barobah kaayaan kejang grand mal,atawa kejang parsial basajan.
Ahir kejang disebut fase postictal sarta mangrupa polo pulih,anu tiasa lumangsung ti detik ka tabuh sarta biasana dibarung kalawan disorientasi sarta kaleungitan memori.

5. Nyanghareupan mimiti abad ka-20,sababaraha nagara haturan AS ngabogaan ulem-ulem nyaram jalmi-jalmi kalawan epilepsi kanggo nikah atawa barobah kaayaan sepuh,sababaraha na sumawonten mensterilisasi jalmi-jalmi kasebat.

6. Kelir resmi kanggo Kasadaran Epilepsi nyaeta Lavender,kalawan swatch Pantone PMS 2593.

7. Kira-kira 1 ti 20 penderita epilepsi anu sensitip ka cahya ngiceup,atawa epilepsi fotosensitif. Kontras,atawa parobahan cahya,tiasa memicu kejang.

8. Ngan kira-kira 30% perkawis cukang lantaran epilepsi anu tiasa dicindekkeun. 70% lianna angger tacan kajawab,dina naon anu disebut kalawan epilepsi idiopatik.

9. Saban jalmi wedal kalawan palang kejang. Lamun palang Anjeun luhur,Anjeun condong ngabogaan kejang. Nanging kagiatan nu tangtu atawa perkawis-perkawis,anu dipikawanoh minangka pemicu,tiasa nurunkeun palang Anjeun,sepertos ngaleueut alkohol,kirang mondok,stres,panyakit,lampu ngiceup-kiceup sarta hormon (lolobana awewe) tiasa berdampak dina palang kejang Anjeun.

by :  www.caramengobatiepilepsi.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *